Activitatea turistica


 

Asociatia CARP Campina, organizeaza excursii datorita dotarii cu Microbuz propriu.

Sunt cunoscute excursiile de o zi, de 2 si 3 zile  pe diferite trasee din tara organizate de fiecare sucursala a Asociatiei.

Fiecare excursie are un isotitor de grup care se ocupa de toate demersurile organizatorice necesare, tine legatura cu membrii grupului, soferul si conducerea Asociatiei, fiind responsabil de buna desfasurare a excursiei pe tot parcursul acesteia. Insotitori de grup pot fi referentii casieri din sucursale, membrii Consiliului Director, salariatii, membrii agreati, cu aprobare / delegare  prealabila obtinuta de la Presedintele Asociatiei.

Capacitatea microbuzului este de 18 participanti + 1 insotitor de grup + soferul = 20 persoane. Sunt acceptati sa participe membri ai Asociatiei si/sau membrii de familie ai acestora.

Pretul stabilit este de 3 lei / Km rulat.

Multe excursii au fost organizate la Manastirea Prislop unde mii de oameni  ii trec pragul.   Pelerinii din întreaga ţară încep să ajungă o dată cu răsăritul soarelui. Vin pentru a se lăsa cuprinşi de atmosfera de sărbătoare şi linişte, pentru a depune flori şi a se ruga la mormântul Părintelui Arsenie Boca, cel supranumit "Sfântul Ardealului". Mulţi dintre cei care ajung aici păstrează credinţa că suferinţele lor vor dispărea sau îşi vor găsi liniştea datorită preotului Arsenie Boca, de numele căruia este legată istoria Mănăstirii Prislop.

Alte destinatii preferata de pensionari au fost localitatile din Delta Dunării. Aceasta reprezintă un obiectiv de mare atracţie prin prezenţa în cadrul ei a unei variate faune si flore – piscicole si ornitologice. Aici există cea mai bogată şi mai variată faună ornitologică din Europa si anume peste 300 de specii de pasări, unele dintre ele declarate monumente ale naturii si ocrotite de lege. Un paradis natural se întinde la varsarea Dunarii în Marea Neagra, acolo unde fluviul îsi încheie calatoria de 2 860 km².Secole de-a randul, suprafata Deltei s-a extins datorita malului adus de fluviu, formandu-se astfel o retea de canale, de lacuri, de insule acoperite cu stuf, de pasuni si de dune de nisip care acum acopera o suprafata de aproape 5 640 kmp, din care 3446 km² se gasesc pe teritoriul Romanie. Delta Dunării a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991, fiind clasificată ca rezervație a biosferei la nivel national. Parcul include rezervațiile naturale: Capul Doloșman, Cetatea Histria, Complexul Vătafu - Lunghuleț, Complexul Sacalin Zătoane, Grindul și Lacul Răducu, Grindul Chituc, Grindul Lupilor, Insula Popina, Lacul Potcoava, Pădurea Caraorman, Pădurea Letea, Roșca - Buhaiova, Corbu-Nuntași - Histria, Lacul Belciug, Lacul Rotundu, Arinișul Erenciuc, Complexul Periteașca - Leahova, Lacul Nebunu, Pădurea Babadag - Codru, Dealul Ghiunghiurmez și Sărăturile Murighiol.

O alta destinatie cautata de membrii Asociatiei  este Bucovina, care este o regiune istorică cuprinzând un teritoriu de 10.441 km² care acoperă zona adiacentă orașelor Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Frasin, Milișăuți, Rădăuți, Siret, Solca, Suceava, Vatra Dornei și Vicovu de Sus din România, precum și Cernăuți, Cozmeni, Zastavna, Vășcăuți pe Ceremuș, Vijnița, Sadagura și Storojineț din Ucraina.
Cunoscuta indeosebi pentru peisajele naturale fascinante si pentru manastirile din zona, Bucovina este un adevarat cufar cu comori pentru turistii care ajung sa o descopere. Printre comorile sale se numara sate pitoresti, orase vibrante si zeci de locuri in care traditia este litera de lege. Bucovina  mai este cunoscuta pentru folclor, costume, mobilier, olarit, tapiterii si covoare. Mestersugarii continua traditiile mostenite din generatie in generatie , masti, costume traditionale, oua vopsite, obiecte din lemn sculptate, broderii si covoare care sunt inca elemente ale vietii cotidiene.

Va asteptam !

Relatii suplimentare si informatii la secretariatul Asociatiei, telefon 0244-337931.